Menu 2023

Oferta

Menu 2023

Nasze menu powstaje na bazie najnowszych trendów kulinarnych w połączeniu z doświadczeniem z dotychczasowych przyjęć. To nasze pary mówią nam, które dania najbardziej smakują Gościom oraz jaki układ sprawdza się najlepiej. Stąd, oprócz tradycyjnych kolacji czy propozycji wegańskich macie możliwość rozszerzenia menu o dodatkowe bufety, m.in. antipasti, sushi, beskidzki na ciepło lub na zimno. Nasze pary młode pokochały je za to, że stanowią świetne urozmaicenie, a ich piękne aranżacje, są jednocześnie dodatkowym elementem dekoracyjnym sali.

 

By otrzymać wszystkie propozycje menu, zostaw swojego maila, a my podeślemy je na Twoją skrzynkę.




     

    Propozycja

    Leśne Opowieści


    Aperitif

    • Prosecco z maliną

    Zupa

    • Rosół z makaronem

    Danie główne

    • Filet z indyka nadziewany szparagami podany z sosem z sera pleśniowego i zapiekanką ziemniaczaną

    Dodatkowo do dania głównego

    • Panierowany kotlet schabowy
    • De volaille drobiowy
    • Karczek w ziołach
    • Sos pieczeniowy
    • Sos pieczeniowy
    • Ziemniaki z masłem i koperkiem
    • Surówka z białej kapusty
    • Mizeria ze śmietaną

    Deser /do wyboru/

    • Panna cotta z musem owocowym
    • Szarlotka z cynamonem i lodami waniliowymi

    Bufet zimny

    • Wędliny przez nas pieczone: indyk, schab, karczek, boczek
    • Deska serów
    • Terrina wieprzowa ze śliwką i orzechami
    • Tymbaliki drobiowe z groszkiem i marchewką
    • Śledź w salsie z czerwonej cebuli
    • Kanapeczki: szynka, łosoś, ser pleśniowy
    • Koreczki
    • Sałatka z kopru włoskiego
    • Sałatka z tuńczyka
    • Pasztet warzywny
    • Pieczywo, masło

    Kolacja 1 /do wyboru/

    • Pieczona szynka wieprzowa z sosem z piwa kocierskiego, placuszki ziemniaczane, kapusta zasmażana
    • Filet z kurczaka na maślanym risotto z warzywami

    Kolacja 2 /do wyboru/

    • Polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików podana z tartą brokułową
    • Rolada z uda drobiowego podana z kopytkami i buraczkami na ciepło

    Napoje

    • Woda, lemoniada, napoje gazowane, kawa, herbata

    Cena

    • 349 zł/os.

     

    Propozycja

    z krainy mchu i paproci


    Aperitif

    • Prosecco z maliną

    Przystawka /do wyboru/

    • Pasztet z gęsi na toście z konfiturą z jarzębiny
    • Rostbef na rukoli z dojrzewającym serem i octem balsamicznym
    • Łosoś marynowany z tatarem z warzyw i kaparami

    Zupa /do wyboru/

    • Bulion z gęsi z pierożkami z mięsem i gruszką
    • Krem z grzybów leśnych z bagietką
    • Krem z pieczonych białych warzyw z oliwą truflową

    Danie główne /do wyboru/

    • Perliczka w sosie orzechowym z ziemniakami w ziołach i pieczoną marchewką
    • Pieczona wołowina z purée ziemniaczanym i sałatką z rukoli
    • Łosoś w sosie kaparowym na tagliatelle warzywnym

    Deser /do wyboru/

    • Ciasto czekoladowe na konfiturze malinowej z lodami śmietankowymi
    • Beza z kremem waniliowym, musem porzeczkowym i świeżymi owocami
    • Tarta cytrynowa z lodami waniliowymi

    Bufet zimny

    • Wędliny przez nas pieczone: indyk , schab, karczek, boczek
    • Deska serów: sery żółte, pleśnowe, owcze z konfiturą gruszkową
    • Tarta ze szpinakiem
    • Tarta warzywna
    • Guacamole z suszonymi pomidorami
    • Hummus z ciecierzycy podany ze świeżymi warzywami
    • Pikantne salami z musem jabłkowym
    • Koreczki: śledź z salsą cebulową, kurczak pieczony, mozzarella z pomidorami
    • Kanapeczki: szynka, łosoś, ser pleśniowy
    • Pasztet warzywny
    • Sałatka rzymska z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowym
    • Sałatka z tortellini z rukolą, orzeszkami, suszoną żurawiną, serem gorgonzola
    • Pieczywo, masło

    Kolacja 1 /do wyboru/

    • Filet z kurczaka kukurydzianego podany na duszonym szpinaku z purée ziemniaczanym
    • Cielęcina nadziewana borowikami w sosie własnym z gnocchi i sałatką z rucoli
    • Udko z kaczki z kopytkami i pieczonym jabłkiem z żurawiną

    Kolacja 2 /do wyboru/

    • Duszonki z ogniska na boczku i kiełbasie ze Spiżarni Kocierz, podane ze swojską maślanką
    • Gulasz z dzika gotowany na ognisku, podany z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym ze Spiżarni Kocierz

    Napoje

    • Woda, lemoniada, napoje gazowane, kawa, herbata

    Cena

    • 389 zł/os.

     

    Menu 2021 – 2 

     

    Kontakt

    otrzymaj ofertę

    Opowiedzcie nam o swoich planach związanych z przyjęciem weselnym, a my przygotujemy dla Ciebie naszą propozycję.

    Kocierz Hotel & SPA

    ul. Beskidzka 206, 34-120 Andrychów

     


      Previous Next
      Close
      Test Caption
      Test Description goes like this