Nasze menu powstaje na bazie najnowszych trendów kulinarnych w połączeniu z doświadczeniem z dotychczasowych przyjęć. To nasze pary mówią nam, które dania najbardziej smakują Gościom oraz jaki układ sprawdza się najlepiej. Stąd, oprócz tradycyjnych kolacji czy propozycji wegańskich macie możliwość rozszerzenia menu o dodatkowe bufety, m.in. antipasti, sushi, beskidzki na ciepło lub na zimno. Nasze pary młode pokochały je za to, że stanowią świetne urozmaicenie, a ich piękne aranżacje, są jednocześnie dodatkowym elementem dekoracyjnym sali.
By otrzymać wszystkie propozycje menu, zostaw swojego maila, a my podeślemy je na Twoją skrzynkę.
Propozycja
Leśne Opowieści
Aperitif
- Prosecco z maliną
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie główne
- Filet z indyka nadziewany szparagami podany z sosem z sera pleśniowego i zapiekanką ziemniaczaną
Dodatkowo do dania głównego
- Panierowany kotlet schabowy
- De volaille drobiowy
- Karczek w ziołach
- Sos pieczeniowy
- Sos pieczeniowy
- Ziemniaki z masłem i koperkiem
- Surówka z białej kapusty
- Mizeria ze śmietaną
Deser /do wyboru/
- Panna cotta z musem owocowym
- Szarlotka z cynamonem i lodami waniliowymi
Bufet zimny
- Wędliny przez nas pieczone: indyk, schab, karczek, boczek
- Deska serów
- Terrina wieprzowa ze śliwką i orzechami
- Tymbaliki drobiowe z groszkiem i marchewką
- Śledź w salsie z czerwonej cebuli
- Kanapeczki: szynka, łosoś, ser pleśniowy
- Koreczki
- Sałatka z kopru włoskiego
- Sałatka z tuńczyka
- Pasztet warzywny
- Pieczywo, masło
Kolacja 1 /do wyboru/
- Pieczona szynka wieprzowa z sosem z piwa kocierskiego, placuszki ziemniaczane, kapusta zasmażana
- Filet z kurczaka na maślanym risotto z warzywami
Kolacja 2 /do wyboru/
- Polędwiczka wieprzowa z sosem z borowików podana z tartą brokułową
- Rolada z uda drobiowego podana z kopytkami i buraczkami na ciepło
Napoje
- Woda, lemoniada, napoje gazowane, kawa, herbata
Cena
- 349 zł/os.
Propozycja
z krainy mchu i paproci
Aperitif
- Prosecco z maliną
Przystawka /do wyboru/
- Pasztet z gęsi na toście z konfiturą z jarzębiny
- Rostbef na rukoli z dojrzewającym serem i octem balsamicznym
- Łosoś marynowany z tatarem z warzyw i kaparami
Zupa /do wyboru/
- Bulion z gęsi z pierożkami z mięsem i gruszką
- Krem z grzybów leśnych z bagietką
- Krem z pieczonych białych warzyw z oliwą truflową
Danie główne /do wyboru/
- Perliczka w sosie orzechowym z ziemniakami w ziołach i pieczoną marchewką
- Pieczona wołowina z purée ziemniaczanym i sałatką z rukoli
- Łosoś w sosie kaparowym na tagliatelle warzywnym
Deser /do wyboru/
- Ciasto czekoladowe na konfiturze malinowej z lodami śmietankowymi
- Beza z kremem waniliowym, musem porzeczkowym i świeżymi owocami
- Tarta cytrynowa z lodami waniliowymi
Bufet zimny
- Wędliny przez nas pieczone: indyk , schab, karczek, boczek
- Deska serów: sery żółte, pleśnowe, owcze z konfiturą gruszkową
- Tarta ze szpinakiem
- Tarta warzywna
- Guacamole z suszonymi pomidorami
- Hummus z ciecierzycy podany ze świeżymi warzywami
- Pikantne salami z musem jabłkowym
- Koreczki: śledź z salsą cebulową, kurczak pieczony, mozzarella z pomidorami
- Kanapeczki: szynka, łosoś, ser pleśniowy
- Pasztet warzywny
- Sałatka rzymska z pieczonym kurczakiem i sosem czosnkowym
- Sałatka z tortellini z rukolą, orzeszkami, suszoną żurawiną, serem gorgonzola
- Pieczywo, masło
Kolacja 1 /do wyboru/
- Filet z kurczaka kukurydzianego podany na duszonym szpinaku z purée ziemniaczanym
- Cielęcina nadziewana borowikami w sosie własnym z gnocchi i sałatką z rucoli
- Udko z kaczki z kopytkami i pieczonym jabłkiem z żurawiną
Kolacja 2 /do wyboru/
- Duszonki z ogniska na boczku i kiełbasie ze Spiżarni Kocierz, podane ze swojską maślanką
- Gulasz z dzika gotowany na ognisku, podany z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym ze Spiżarni Kocierz
Napoje
- Woda, lemoniada, napoje gazowane, kawa, herbata
Cena
- 389 zł/os.