Menu 2021

Oferta

Menu 2021

Ten pomysł jest wynikiem doświadczeń, które zdobyliśmy w ciągu wielu lat organizacji przyjęć oraz spotkań z młodymi parami, dzięki którym zrozumieliśmy co jest dla nich priorytetem w tym dniu. Zaufajcie nam, a zadbamy o każdy detal Waszego przyjęcia. Chcemy byście mogli w pełni celebrować te chwile, ciesząc się sobą i obecnością Waszych najbliższych. Pyszne jedzenie, pomocna obsługa oraz jedyne w swoim rodzaju widoki z 750 m.n.p.m. sprawią, że to wesele będzie najcudowniejszym dniem w Waszym życiu…

Kompozycja

Jaśminowa

220zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa

  • Domowy rosół z makaronem

Danie główne

  • Rolada wieprzowa
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Eskalopki z kurczaka
  • Kotlet de volaille
  • Sos pieczeniowy
  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Surówka wielowarzywna z sosem winegret
  • Buraczki czerwone
  • Kapusta biała na ciepło z koprem

Deser

  • Crème brûlée z sosem owocowym

Zimna płyta / w bufecie

  • Wędliny z naszej wędzarni
  • Schab faszerowany warzywami
  • Pieczony filet z indyka
  • Galantyna z kurczaka
  • Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym
  • Pasztet staropolski z sosem tatarskim
  • Śledź na kolorowo
  • Sałatka gyros z kurczakiem
  • Sałatka warzywna z szynki, sera i jajka
  • Pieczywo, masło

owoce sezonowe

Kolacja 1

  • Pieczeń z szynki wieprzowej podana z tłuczonymi ziemniakami i białą kapustą duszoną

Kolacja 2

  • Kwaśnica beskidzka na golonce wieprzowej

Napoje

  • Kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Lawendowa

260zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa

  • Domowy rosół z makaronem

Danie główne

  • Rolada wieprzowa
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Filet z indyka nadziewany warzywami
  • Kotlet de volaille
  • Sos pieczeniowy
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Domowe kopytka
  • Surówka z marchewki, jabłka i śmietany
  • Mizeria ze śmietaną
  • Sałaty z sosem winegret

Deser

  • Tarta jabłkowa z kremem waniliowym i sorbetem malinowym

Zimna płyta / w bufecie

  • Wędliny z naszej wędzarni\
  • Pieczony boczek rolowany na tostach
  • Terrina wieprzowa ze śliwką suszoną
  • Galantyna z kurczaka
  • Tymbaliki drobiowe z groszkiem i marchewką
  • Mix tortilli
  • Conchiglioni z kurczakiem
  • Sałatka z pieczonego kurczaka i ananasa
  • Sałatka z selera konserwowego
  • Sałaty z warzywami i dipem czosnkowym
  • Warzywa marynowane
  • Pieczywo, masło

owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Pieczona szynka wieprzowa z kością, podawana na sali, z pieczonymi ziemniakami i kapustą duszoną z koprem
  • Grillowany filet z kurczaka podany na maślanym kaszotto z pieczoną marchewką z rozmarynem

Kolacja 2

  • Schab nadziewany warzywami korzennymi z sosem pieczarkowym, podany z kluskami kładzionymi oraz kapustą czerwoną z suszoną śliwką

Kolacja 3 / bufet dań ciepłych, do wyboru dwie propozycje

  • Kwaśnica beskidzka na golonce wieprzowej
  • Żurek staropolski z kiełbasą

Napoje

  • Kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki owocowe

 

 

Kompozycja

Oliwkowa

300zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa / do wyboru jedna propozycja

  • Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym
  • Domowy rosół ze swojskim makaronem

Danie główne / serwowane

  • Pieczone udko z kaczki podane z sufletem ziemniaczanym z dodatkiem bundzu oraz z różyczkami z brokułu
  • Półmisek mięs
  • Rolada wieprzowa
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Filet z indyka nadziewany warzywami
  • Sos pieczeniowy
  • Ziemniaki pieczone w ziołach
  • Kluski śląskie
  • Surówka wielowarzywna z sosem winegret
  • Mizeria ze śmietaną
  • Buraczki czerwone z chrzanem

Deser

  • Puchar lodów waniliowych z dodatkiem ciepłego sosu śliwkowego

Zimna płyta / w bufecie

  • Wędliny z naszej wędzarni
  • Karczek pieczony w musztardzie
  • Pieczony boczek podany na toście
  • Terrina wieprzowa ze śliwką suszoną
  • Tymbaliki drobiowe z groszkiem i marchewką
  • Conchiglioni z kurczakiem
  • Koreczki śledziowe
  • Łosoś na rosti z kremem koperkowym
  • Półmisek serów
  • Sałatka z pikantnym salami i warzywami
  • Sałatka z kurczaka pieczonego i ananasa
  • Ogórki kiszone
  • Tradycyjny smalec ze smażoną cebulą
  • Pieczywo, masło

owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Filet z kurczaka z farszem mięsno-warzywnym podany z kopytkami
    i tartymi buraczkami czerwonymi
  • Eskalopki z kurczaka na puree ze słodkich batatów z dodatkiem rukoli z pikantną oliwą

Kolacja 2 / do wyboru jedna propozycja

  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej na sosie borowikowym podane z placuszkami ziemniaczanymi i kalafiorem z masłem
  • Rolada z trzech rodzajów mięs na sosie francuskim podana z gnocchi z masłem pietruszkowym oraz brukselką

Kolacja 3 / bufet dań ciepłych

  • Barszcz czerwony podany z krokietem faszerowanym mięsem
  • Gulasz drobiowy z warzywami

Napoje

  • Kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Szafranowa

390zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Przystawka / do wyboru jedna propozycja

  • Cielęcina na musie tuńczykowym z bukietem sałat
  • Foie Gras z czatnejem wiśniowym

Zupa / do wyboru jedna propozycja

  • Krem z kurczaka z białym pieczywem
  • Krem ze szparagów z kluseczkami
  • Bulion wołowy ze swojskim makaronem

Danie główne

  • Udziec z królika duszony w sosie własnym podany z ziemniakami gratin oraz buraczkami glazurowanymi w miodzie
  • Półmisek mięs
  • Rolada śląska Karczek z dzika w sosie własnym
  • Filet z indyka nadziewany szpinakiem z suszonymi pomidorami
  • Kotlet de volaille
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Kaszotto z leśnymi grzybami

Deser / do wyboru jedna propozycja

  • Pieczona gruszka z dodatkiem przypraw korzennych, podana na chrupiącym crunchy z karmelizowanymi orzechami oraz lodami
  • Lody czekoladowe z owocami i kruszoną bezą z sosem angielskim

Zimna płyta / w bufecie

  • Wędliny z naszej wędzarni
  • Pieczony boczek podany na toście
  • Pieczony karczek
  • Polędwiczka wieprzowa z musem z wątróbki
  • Galantyna z kurczaka z musem szpinakowym
  • Conchiglioni z kurczakiem
  • Koreczki serowe
  • Gravlax na sałacie
  • Morszczuk wędzony na rosti z kremem koperkowym
  • Sałatka Waldorf
  • Sałatka z tuńczykiem i makaronem
  • Sałatka Caprese
  • Warzywa marynowane
  • Pieczywo, masło

owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Pieczona polędwica z dorsza na puree z groszku zielonego z dodatkiem chrustu warzywnego
  • Grillowany łosoś podany na tagiatelle ze szpinakiem

Kolacja 2 / do wyboru jedna propozycja

  • Rolada z indyka nadziewana zielonymi szparagami podana z kluskami półfrancuskimi i różyczkami kalafiora romanesco
  • Faszerowana polędwiczka wieprzowa z dodatkiem ziemniaków konfitowanych i bukietem świeżych sałat

Kolacja 3

  • Wołowina duszona z borowikami

Kolacja 4 / bufet dań ciepłych

  • Gulasz wieprzowy
  • Żurek na maślance

Napoje

  • Kawa, herbata, woda, napoje gazowane, soki owocowe
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this