fbpx
Menu 2020

Oferta

Menu 2020

Naszą ofertę kierujemy do narzeczonych, którzy zdecydowali się powiedzieć “TAK” w 2020 roku. Podczas organizacji ślubu i wesela komfort i szczęście Pary Młodej są dla nas najważniejsze.  Chcemy, abyście świętowali, skupili się na sobie i Waszych Gościach – resztą zajmiemy się my! Profesjonalna i pomocna obsługa, wyśmienita kuchnia oraz niepowtarzalne widoki z 750 m n.p.m. sprawią, że to wesele będzie najpiękniejszym dniem w Waszym życiu…

Kompozycja

Jaśminowa

200zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa

  • Domowy rosół z makaronem

Danie główne

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Kotlet de volaille
  • Indyk z farszem mięsno-warzywnym
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Surówka z marchewki i jabłka
  • Buraczki czerwone z papryką
  • Surówka z kapusty białej z jabłkiem i selerem

Deser / do wyboru jedna propozycja

  • Crème brûlée z karmelową skorupką
  • Pana cotta z owocami sezonowymi

Zimna płyta

  • Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab, karczek i boczek/
  • Sos czosnkowy, sos cumberland
  • Galantyna z kurczaka i warzyw
  • Tymbaliki drobiowe z marchewką i zielonym groszkiem
  • Śledź w oleju
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczyka i makaronu
  • Pikle
  • Masło smakowe, pieczywo
  • Owoce sezonowe

Kolacja 1

  • Faszerowana polędwiczka wieprzowa, podana na puree
  • ziemniaczanym z sałatką z rukoli, cebuli oraz kaparów
  • z pikantną oliwą

Kolacja 2

  • Strogonow wieprzowy

Napoje

  • Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana,
    napoje gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Lawondowa

230zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa

  • Domowy rosół z makaronem

Danie główne

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Faszerowane udko z kurczaka
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Pieczeń z szynki wieprzowej
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Surówka z marchewki i jabłka
  • Buraczki czerwone z papryką

Deser / do wyboru jedna propozycja

  • Lody waniliowe z musem truskawkowym
  • Szarlotka z lodami waniliowymi

Zimna płyta

  • Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab, karczek i boczek/
  • Sos czosnkowy, sos cumberland
  • Terrina z kurczaka z marchewką i szparagami
  • Schab po warszawsku
  • Galaretka z golonki wieprzowej
  • Śledź po japońsku
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z pora, kukurydzy, papryki i pieczarek
  • Carpaccio z pieczonego buraka z rukolą, serem owczym i sosem miodowym
  • Pikle
  • Tradycyjny smalec
  • Masło smakowe, pieczywo
  • Owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Indyk faszerowany z kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej
  • Medaliony ze schabu z sosem i ziemniaczanym gratin z sałatami

Kolacja 2

  • Długo pieczona szynka wieprzowa, podawana na sali, z pieczonymi ziemniakami w ziołach i kapustą zasmażaną z grzybami

Kolacja 3 / bufet dań ciepłych, do wyboru dwie propozycje

  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z krokietem z mięsem
  • Kwaśnica na wędzonym żeberku

Napoje

  • Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, napoje
    gazowane, soki owoców

 

 

Kompozycja

Oliwkowa

260zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Zupa / do wyboru jedna propozycja

  • Rosół z kaczki z makaronem
  • Krem pomidorowo-paprykowy
  • Krem z brokułów z grzankami

Danie główne

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Eskalopki z indyka w cieście paryskim
  • Kotlet de volaille
  • Schab z farszem mięsno-warzywnym
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Mizeria ze śmietaną
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta biała duszona z koperkiem

Deser / do wyboru jedna propozycja

  • Lody smażone w kokosie z sosem malinowym
  • Gruszka pieczona z sorbetem pietruszkowym i pudrem z sera koziego

Zimna płyta

  • Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab, karczek i boczek/
  • Wędliny z naszej wędzarni
  • Sos czosnkowy, sos cumberland
  • Deska serów
  • Tymbaliki drobiowe z marchewką i zielonym groszkiem
  • Łosoś w galarecie
  • Terrina z kurczaka z marchewką i szparagami
  • Schab po warszawsku
  • Śledź po japońsku
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z pora, kukurydzy, papryki i pieczarek
  • Pikle
  • Tradycyjny smalec
  • Masło smakowe , pieczywo
  • Owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Pieczone udko z kaczki podane z kopytkami i buraczkami
  • na ciepło
  • Policzki wołowe z puree ziemniaczanym i pikantną sałatką z rukoli z czerwoną cebulą

Kolacja 2 / do wyboru jedna propozycja

  • Rolada śląska z kluskami i kapustą czerwoną
  • Filet zakrawany ze szpinakiem i pomidorem na ratatouille warzywnym z risotto

Kolacja 3 / do wyboru jedna propozycja

  • Ragout z indyka z warzywami
  • Boeuf Strogonoff

Kolacja 4 / bufet dań ciepłych, do wyboru dwie propozycje

  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z krokietem z mięsem
  • Kwaśnica na wędzonym żeberku
  • Gulasz wieprzowy

Napoje

  • Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana,
    napoje gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Szafranowa

320zł/os


Aperitif

  • Wino musujące

Przystawka / do wyboru jedna propozycja

  • Grasica na sałacie z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim
  • Ceviche z łososia i przegrzebków z musem z marakuji
  • Pâté z wątróbki z konfiturą z cebuli podane na grzance melba

Zupa / do wyboru jedna propozycja

  • Consommé z gęsi z kluseczkami kładzionymi i kurkami oraz spaghetti warzywnym i żółtkiem
  • Gazpacho z tostem z guacamole
  • Krem z pieczonego buraka z pierożkami mascarpone z borowikiem

Danie główne

  • Pieczony filet z indyka
  • Rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Udko z kaczki
  • Rolada śląska
  • Gnocchi
  • Ziemniaki gratin
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Sałata z sosem vinegrette
  • Buraczki w sosie borówkowym z czerwoną cebulą
  • Surówka z selera

Deser / do wyboru jedna propozycja

  • Ciasto czekoladowe na puree truskawkowym z lodami
  • śmietankowymi i sosem czekoladowym
  • Beza z serkiem mascarpone, owocami i pudrem z pistacji

Zimna płyta

  • Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab, karczek i boczek/
  • Wędliny z naszej wędzarni
  • Sos andaluzyjski, sos cumberland
  • Deska serów
  • Tymbaliki drobiowe z marchewką i zielonym groszkiem
  • Galaretka z golonki wieprzowej
  • Ryby wędzone
  • Galantyna z kurczaka
  • Schab po warszawsku
  • Śledź po japońsku
  • Śledź w salsie cebulowej
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczyka, warzyw i sera żółtego
  • Pikle
  • Tradycyjny smalec
  • Masło smakowe, pieczywo
  • Owoce sezonowe

Kolacja 1 / do wyboru jedna propozycja

  • Skoki z królika w sosie ziołowo-śmietanowym podane na spaghetti warzywnym
  • Cielęcina a’la saltimbocca z kluseczkami szpinakowymi i sałatką z kopru włoskiego

Kolacja 2 / do wyboru jedna propozycja

  • Kompozycja mięs pieczonych serwowana przez Szefa Kuchni /szynka z kością, kaczka po staropolsku, rolada boczkowa, karczek, indyk pieczony, pularda faszerowana / podana z pieczonymi ziemniakami w ziołach i kapustą zasmażaną z grzybami
  • Łosoś pieczony w jabłku w miodowej marynacie z pomidorami concase, kuleczkami makaronowymi z warzywami i oliwą truflową

Kolacja 3 / do wyboru jedna propozycja

  • Węgierska zupa gulaszowa
  • Ragout z dzika z warzywami

Kolacja 4 / bufet dań ciepłych, do wyboru dwie propozycje

  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Kwaśnica na wędzonym żeberku
  • Gulasz wieprzowy

Napoje

  • Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana,
    napoje gazowane, soki owocowe
Menu 2020 – 2 

Dodatkowo

  • Wino domu – 36 zł / 0,75l
  • Wódka Wyborowa – 36 zł / 0,5l
  • Wódka Premium Ostoya – 46 zł / 0,5l
  • Wódka Finlandia – 60 zł / 0,5l
  • Wódka Absolut – 60 zł / 0,5l
  • Dodatkowe alkohole wyceniamy na życzenie
  • Bar z obsługą barmańską – 1000 zł /cena nie obejmuje alkoholu i dodatków/.
  • W przypadku własnego barmana opłata za serwis szkła /porcelany 400 zł
  • Koszt lodu do drinków 200 zł. Wypożyczenie szkła dla barmana wynajętego przez Parę Młodą 600 zł
  • Opłata serwisowa za wnoszony alkohol /wódka, wino/ – 800 zł niezależnie od ilości wnoszonych sztuk
  • Opłata serwisowa za wnoszony alkohol kolorowy – 300 zł niezależnie od ilości wnoszonych sztuk
  • Patera ciast i ciasteczek 14 zł / os.
  • Tort weselny 14 zł/os
  • Paczki z ciastem 35 zł / szt / ok 0,8 kg /
  • Przygotowanie bufetu słodkiego z produktów spoza oferty Kocierz Hotel&SPA 500 zł
  • „Słodkie podziękowania” (słoiczek z miodem lub konfiturą) od 8,50 zł / szt.
  • Dodatkowa personalizacja według ustalonego wzoru od 500 zł
  • Przygotowanie miejsca do ceremonii ślubu cywilnego od 700 zł
  • Opłata ZAiKS 150 zł

Proponujemy również

  • Bufet słodki

    /sugerowany dla 50 osób/ – 50 zł/os. ciasta, ciasteczka, ptysie z kremem, muffiny, babeczki z kremem, owoce filetowane

  • Bufet mini deserów /120 szt./ – 800 zł

  • Fontanna czekoladowa z owocami

    Czekolada belgijska 3 kg, kiwi, mandarynki, winogrona – 1000 zł

  • Stół Staropolski

    Szynka i schab z naszej wędzarni, pasztet staropolski pieczony, kiełbasa myśliwska, boczek wędzony, ser owczy, salceson, galaretka wieprzowa, kaszanka, kabanos, sos chrzanowy z jajkiem, sos tatarski – 1450 zł

  • Do stołu staropolskiego polecamy dodatkowo:

  • Wędzona szynka wieprzowa z kością – 600 zł / szt.
  • Jesiotr w całości faszerowany pod galaretą – 600 zł / szt.
  • Sandacz w całości faszerowany pod galaretą – 600 zł / szt.
  • Żurek na maślance w kociołku (30 porcji) – 400 zł
  • Bigos staropolski (25 porcji) – 500 zł
  • Pierogi ze szpinakiem i bundzem okraszane cebulą (9 porcji) – 250 zł
  • Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą (9 porcji) – 150 zł
  • Pierogi nadziewane mięsem z gęsi (9 porcji) – 260 zł
  • Pierogi z mięsem (9porcji) – 180 zł
  • Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie (20 porcji) – 600 zł
  • Oferujemy wybór dodatkowych dań z dziczyzny:

  • Udziec z jelenia szpikowany słoniną i warzywami krojony na sali, podany z pieczonymi ziemniakami z ziołami i czerwoną kapustą duszoną ze śliwkami – 70 zł / osoba
  • Szynka z dzika duszona w winie krojona na sali, podana z kluskami włochatymi i buraczkami glazurowanymi w miodzie z korzennymi przyprawami -70 zł / osoba
  • Długo pieczona szynka jagnięca, podana z gołąbkiem z kaszą i podgrzybkami z duszoną brukselką – 70 zł / osoba
  • Prosiak w całości pieczony 1000 zł / szt.
  • Dzik pieczony 2500 zł / szt.
  • Noga wołowa z kością 3500 zł / 35 kg
  • Pieczone jagnię 1200 zł / szt.
  • Gęś faszerowana 500 zł / szt.
  • Kaczki pieczone 3 szt./ 350 zł

W ofercie menu zapewniamy

  • Opiekę koordynatora weselnego
  • Tradycyjne powitanie chlebem i solą
  • Występ Kapeli Góralskiej z pamiątkowym upominkiem dla Młodej Pary (dotyczy organizacji przyjęcia w sobotę)
  • Apartament wraz ze śniadaniem dla Młodej Pary z możliwością późnego wymeldowania do godz. 14:00
  • Zaproszenie dla Młodej Pary do restauracji w pierwszą rocznicę ślubu
  • Możliwość dostosowania menu do indywidualnych potrzeb i oczekiwań
  • Bezpłatny parking dla Gości
  • Gwarancję specjalnej ceny przy organizacji przyjęcia poprawinowego
  • Menu dla dzieci w specjalnych cenach:
  • dzieci do lat 4 bezpłatnie
  • dzieci do lat 12 – 50% ceny menu dla os. dorosłej
  • Dekoracja kwiatowa dodatkowo płatna

Pokoje dla gości weselnych

Pokoje hotelowe w specjalnych cenach w noc przyjęcia weselnego /w cenę wliczone śniadanie oraz możliwość korzystania z krytego basenu, jacuzzi oraz saun

Hotel Kocierz

  • 200 zł / pokój dla 1 osoby
  • 300 zł / pokój dla 2 osób, łóżko dostawne 80 zł

Villa Kocierz

  • 180 zł / pokój dla 1 osoby
  • 280 zł / pokój dla 2 osób, łóżko dostawne 80 zł

 

 

Podoba Ci się oferta?

Zapytaj o termin