fbpx
Menu 2019

Oferta

Menu 2019

Przyjęcie weselne to najpiękniejszy i najważniejszy dzień w życiu. Każdy z nas pragnie, aby te chwile były romantyczne i niezapomniane. Profesjonalna
obsługa, wyśmienita kuchnia, niesamowite widoki i niepowtarzalna atmosfera w Kocierz Hotel & SPA na długo pozostaną w pamięci
Waszej i Waszych Gości. Z przyjemnością podejmiemy wyzwanie urzeczywistnienia marzeń o idealnym weselu…

Kompozycja

Jaśminowa

190zł/os


APERITIF

  • Wino musujące

ZUPA

  • Domowy rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Filet z kurczaka w cieście paryskim
  • Karczek w musztardzie pieczony z ziołami
  • Tradycyjne kotlety mielone
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Mizeria ze śmietaną
  • Tarte buraki czerwone
  • Surówka z kapusty białej, marchewki i pora

DESER

  • Lody waniliowe z musem truskawkowym, bitą śmietaną i sosem czekoladowym

ZIMNA PŁYTA

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Sos pikantny, sos tzatziki
  • Tymbalik drobiowy z marchewką i zielonym groszkiem
  • Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem
  • Galantyna z kurczaka i warzyw z sosem słodko kwaśnym
  • Sałatka warzywna z kukurydzą i fasolą
  • Sałatka z kurczaka pieczonego i ananasa
  • Warzywa marynowane na kwaśno
  • Pieczywo
  • Masło smakowe
  • Owoce sezonowe

KOLACJA 1

  • Soczysta pieczeń z szynki wieprzowej podana
    z grillowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną

KOLACJA 2

  • Bogracz wieprzowy z kluskami kładzionymi

NAPOJE

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana, napoje gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Lawendowa

220zł/os


APERITIF

  • Wino musujące

ZUPA

  • Domowy rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Kotlet de volaille
  • Pieczeń z szynki wieprzowej
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Szyszki ziemniaczane
  • Surówka z pora, marchewki i jabłka
  • Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami
  • Warzywa gotowane na parze

DESER /do wyboru jedna propozycja/

  • Lody waniliowe z ciepłym sosem malinowym
  • Tarta cytrynowa na puree z truskawek z bezą i owocami

ZIMNA PŁYTA

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Sos pikantny, sos tzatziki
  • Staropolskie wędliny podsuszane
  • Sałatka z tuńczykiem, ryżem i warzywami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Galaretka z golonki wieprzowej z kiszoną cebulą
  • Terrina drobiowa z marchewką i zielonymi szparagami
  • Śledź po japońsku z jajkiem i sosem majonezowym
  • Roladki szynkowe ze szpinakiem, ricottą i orzechami laskowymi
  • Carpaccio z pieczonego buraka z rukolą, serem owczym i sosem miodowym
  • Tradycyjny smalec ze smażoną cebulą
  • Pieczywo
  • Masło smakowe
  • Owoce sezonowe

KOLACJA 1 /do wyboru jedna propozycja/

  • Duszony zraz wieprzowy z pieczarkami i serem, podany z puree ziemniaczanym i kapustą za smożaną z boczkiem
  • Rolada z udka kurczaka podana z kluskami śląskimi i kapustą włoską duszoną z pomidorami
  • Schab wieprzowy nadziewany rydzami podany z kopytkami i burakami na ciepło

KOLACJA 2

  • Filet z kurczaka z chrupiącą posypką ziołową, ziemniakami i gołąbkiem faszerowanym czerwoną kapustą ze śliwkami

KOLACJA 3 Bufet dań ciepłych /do wyboru dwie propozycje/

  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z krokietem z mięsem i pieczarkami
  • Kwaśnica na golonce wieprzowej

NAPOJE

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana, napoje gazowane, soki owocowe

 

 

Kompozycja

Oliwkowa

250zł/os


APERITIF

  • Wino musujące

ZUPA /do wyboru jedna propozycja/

  • Bulion wołowy z makaronem i warzywami
  • Krem z pieczonego buraka z bundzem
  • Krem z zielonego groszku z pieczoną papryką i migdałami

DANIE GŁÓWNE

  • Rolada wieprzowa w sosie własnym
  • Eskalopki z indyka w cieście paryskim
  • Marynowany karczek wieprzowy z grilla
  • Panierowane roladki z kurczaka faszerowane serem górskim
  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Talarki ziemniaczane smażone w ziołach
  • Czerwona kapusta na ciepło z boczkiem
  • Warzywa gotowane na parze
  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomidorów

DESER /do wyboru jedna propozycja/

  • Puchar lodów z owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
  • Ciasto czekoladowe z sorbetem truskawkowym i bezą

ZIMNA PŁYTA

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Sos pikantny, sos tzatziki
  • Staropolskie wędliny podsuszane
  • Conchiglioni z warzywami i kurczakiem
  • Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym
  • Sery zagrodowe z koreczkami
  • Terrina drobiowa z marchewką i zielonymi szparagami
  • Śledź w salsie z czerwonej cebuli
  • Ryba w cieście paryskim na sosie z pomidorów i warzyw
  • Galaretka z golonki wieprzowej z kiszoną cebulą
  • Sałatka z warzywami i pikantnym salami
  • Sałatka z ryżem, tuńczykiem i warzywami
  • Grillowane warzywa z serem owczym i sosem miodowym
  • Pieczywo
  • Masło smakowe
  • Owoce sezonowe

KOLACJA 1 /do wyboru jedna propozycja/

  • Długo pieczona szynka wieprzowa, podana na sali z pieczonymi
  • ziemniakami w ziołach i kapustą zasmażaną z grzybami
  • Rolada z polędwiczki wieprzowej, faszerowana podgrzybkami
  • podana z tartą z pora i kalarepą zasmażaną
  • Pieczone udko z kaczki ze śliwką podane z ziemniakami
  • i burakami na ciepło

KOLACJA 2 /do wyboru jedna propozycja/

  • Filet z kurczaka duszony z salsą z pieczonego pomidora podany
  • z ziemniakami puree i zieloną fasolką szparagową
  • Schab z pieczarkami duszony w winie, podany z knedlami
  • z boczkiem i sałatką z kiszonego ogórka i cebuli

KOLACJA 3 /do wyboru jedna propozycja/

  • Gulasz z indyka z warzywami
  • Leczo z cukinii, pomidora i pieczarek
  • Strogonow wieprzowy

KOLACJA 4 Bufet dań ciepłych /do wyboru dwie propozycje/

  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Barszcz czerwony z krokietem z mięsem i pieczarkami
  • Kwaśnica na golonce wieprzowej
  • Bogracz z kluskami kładzionymi

NAPOJE

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana, napoje
  • gazowane, soki owocowe

Kompozycja

Szafranowa

295zł/os


APERITIF

  • Wino musujące

PRZYSTAWKA /do wyboru jedna propozycja/

  • Pâté z królika na toście z kiszoną cebulą
  • Polędwiczka wieprzowa na puree marchewkowym z kurkami
  • Pstrąg wędzony na rosti z kremem koperkowym

ZUPA /do wyboru jedna propozycja/

  • Królewski rosół z makaronem i kluseczkami z wątróbki
  • Krem z jarmużu z omletem, kaszą jaglaną i pietruszką
  • Krem z zielonych szparagów z kawałkami bundzu

DANIE GŁÓWNE

  • Rolada śląska
  • Marynowany karczek wieprzowy z grilla
  • Udko z kaczki pieczone sous vide
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Kluski śląskie
  • Szyszki ziemniaczane
  • Kasza pęczak z porem i pieczarkami
  • Warzywa gotowane na parze
  • Surówka z selera i marchewki
  • Sałata z rzodkiewką, cebulą, marchewką i sosem winegret

DESER /do wyboru jedna propozycja/

  • Gruszka na ciepło podana z puree malinowym, sorbetem z pieczonej pietruszki i pudrem z sera koziego
  • Tarta z jabłek z kremem waniliowym i sorbetem malinowym

ZIMNA PŁYTA

  • Półmisek mięs pieczonych
  • Sos pikantny, sos tzatziki
  • Staropolskie wędliny podsuszane
  • Conchiglioni z warzywami i kurczakiem
  • Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym
  • Sery zagrodowe z koreczkami
  • Carpaccio z pieczonego buraka z rukolą, serem owczym i sosem miodowym
  • Śledź z cebulą, papryką, pieczarkami i oliwą z chili
  • Łosoś marynowany z warzywami i sosem miodowo-balsamicznym
  • Wołowina długo pieczona z rukolą i kaparami
  • Morszczuk wędzony na plackach ziemniaczanych z kremem szpinakowym
  • Sałatka z ciecierzycy i warzyw z oliwą z pepperoni
  • Sałatka z mozzarellą, tuńczykiem i awokado
  • Pieczywo
  • Masło smakowe
  • Owoce sezonowe

KOLACJA 1 /do wyboru jedna propozycja/

  • Pieczone udko z gęsi z sufletem ziemniaczanym z bundzem, burakami z chrzanem i winnym sosem jabłkowym
  • Eskalopki z indyka podane na zapiekance ziemniaczanej z brokułami i sosem myśliwskim z czerwonym winem
  • Pieczona ligawa wołowa szpikowana wędzoną słoniną podana z kluskami kładzionymi z czerwoną kapustą z boczkiem

KOLACJA 2 /do wyboru jedna propozycja/

  • Długo pieczona szynka wieprzowa, podana na sali z pieczonymi ziemniakami w ziołach i kapustą zasmażaną z grzybami
  • Pieczony filet z kurczaka kukurydzianego podany z ravioli ze szpinakiem i pieczonymi warzywami z malinowym kremem balsamicznym
  • Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami podane z risotto
    i sałatką z endywii i marchewki z sosem limonkowym

KOLACJA 3 /do wyboru jedna propozycja/

  • Paprykarz z drobiu z kluseczkami z kaszy jaglanej
  • Gulasz wieprzowy z grzybami i tymiankiem
  • Ragoût z indyka z warzywami

KOLACJA 4 Bufet dań ciepłych /do wyboru dwie propozycje/

  • Krem z chrzanu z jajkiem przepiórczym i kabanosem
  • Leczo z cukinii, pomidora i pieczarek
  • Krem z topinamburu z olejem z pestek dyni i słonecznikiem
  • Barszcz czerwony z krokietem z mięsem i pieczarkami

NAPOJE

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana, napoje gazowane, soki owocowe
Menu 2019 – 2

Pakiet all inclusive

To ciasta serwowane na sali, tort weselny, wino domu, wódka Wyborowa i wydruk papeterii ślubnej (winietki, zawieszki na alkohol, menu
weselne oraz plan rozsadzenia Gości). Cena pakietu to 70 zł/os.

Dodatkowo

  • Wino domu – 35 zł / 0,75l
  • Wódka Wyborowa – 35 zł / 0,5l
  • Wódka Premium Ostoya – 45 zł / 0,5l
  • Wódka Finlandia – 55 zł / 0,5l
  • Wódka Absolut – 55 zł / 0,5l
  • Dodatkowe alkohole wyceniamy na życzenie
  • Bar z obsługą barmańską – 900 zł /cena nie obejmuje alkoholu i dodatków/. W przypadku własnego barmana opłata za serwis szkła /porcelany 300 zł.
  • Koszt lodu do drinków 150 zł. Wypożyczenie szkła dla barmana wynajętego przez Parę Młodą 500 zł.
  • Opłata serwisowa za wnoszony alkohol /wódka, wino/ – 800 zł niezależnie od ilości wnoszonych sztuk
  • Opłata serwisowa za wnoszony alkohol kolorowy – 300 zł niezależnie od ilości wnoszonych sztuk
  • Patera ciast i ciasteczek – 12 zł /os
  • Tort weselny – 12 zł/os
  • Paczki z ciastem – 35 zł/szt /ok. 0,8 kg/
  • Przygotowanie bufetu słodkiego z produktów spoza oferty Kocierz Hotel & SPA – 500 zł
  • Podarunek na pożegnanie (słoiczek z miodem lub konfiturą) – od 8 zł/szt
  • Dodatkowa personalizacja według ustalonego wzoru – od 500 zł
  • Przygotowanie miejsca do ceremonii ślubu cywilnego – od 700 zł
  • Dekoracja kwiatowa dodatkowo płatna
  • Opłata ZAiKS – 150 zł

Proponujemy również

  • Bufet słodki

    /sugerowany dla 50 osób/ – 45 zł/os. ciasta, ciasteczka, ptysie z kremem, muffiny, babeczki z kremem, owoce filetowane

  • Bufet mini deserów /120 szt./ – 800 zł

  • Fontanna czekoladowa z owocami

    czekolada belgijska 3 kg, kiwi, mandarynki, winogrona, ananas, truskawki, arbuz – 1000 zł

  • Stół Staropolski

    szynka i schab z naszej wędzarni, pasztet staropolski pieczony, kiełbasa myśliwska, boczek wędzony, ser owczy, salceson, kaszanka, kabanos, sos chrzanowy z jajkiem, sos tatarski, smalec ze skwarkami i cebulą, ogórki kiszone, chleb wiejski – 1300zł

  • Do stołu staropolskiego polecamy dodatkowo

  • Wędzona szynka wieprzowa z kością – 600 zł/szt.
  • Jesiotr w całości faszerowany pod galaretą – 600 zł/szt.
  • Sandacz w całości faszerowany pod galaretą – 300 zł/szt.
  • Żurek na maślance w kociołku (30 porcji) – 360zł
  • Bigos staropolski ze śliwkami (25 porcji) – 450 zł
  • Pierogi ze szpinakiem i bundzem okraszane cebulą (9 porcji) – 250 zł
  • Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą (9 porcji) – 150 zł
  • Pierogi nadziewane mięsem z gęsi (9 porcji) – 260 zł
  • Pierogi z soczewicą, czerwoną cebulą i brukselką (9 porcji) – 200 zł
  • Gołąbki z kaszą i grzybami w sosie (20 porcji) – 550 zł
  • Oferujemy wybór dodatkowych dań z dziczyzny:

  • Udziec z jelenia szpikowany słoniną i warzywami krojony na sali, podany z pieczonymi ziemniakami z ziołami i czerwoną kapustą duszoną ze śliwkami – 70 zł/osoba
  • Szynka z dzika duszona w winie krojona na sali, podana z kluskami włochatymi i buraczkami glazurowanymi w miodzie z korzennymi przyprawami – 56 zł/osoba
  • Długo pieczona szynka jagnięca, podana z gołąbkiem z kaszą i podgrzybkami z duszoną brukselką – 56 zł/osoba

W ofercie menu zapewniamy

  • Opiekę koordynatora weselnego
  • Tradycyjne powitanie chlebem i solą
  • Występ Kapeli Góralskiej z pamiątkowym upominkiem dla Młodej Pary (dotyczy organizacji przyjęcia w sobotę)
  • Bezpłatny parking dla Gości
  • Apartament wraz ze śniadaniem dla Młodej Pary z możliwością późnego wymeldowania do godz. 14:00
  • Zaproszenie dla Młodej Pary do Restauracji w Pierwszą Rocznicę Ślubu
  • Możliwość dostosowania menu do indywidualnych potrzeb i oczekiwań
  • Gwarancję specjalnej ceny przy organizacji przyjęcia poprawinowego
  • Menu dla dzieci w specjalnych cenach: dzieci do lat 3 – bezpłatnie, dzieci do lat 12 – 50% ceny menu dla os. dorosłej

Pokoje dla Gości weselnych

Pokoje hotelowe w specjalnych cenach w noc przyjęcia weselnego /w cenę wliczone śniadanie oraz możliwość korzystania z krytego basenu, jacuzzi oraz saun/

Hotel Kocierz

  • 200 zł / pokój dla 1 osoby
  • 300 zł / pokój dla 2 osób, łóżko dostawne 80 zł

Villa Kocierz

  • 180 zł / pokój dla 1 osoby
  • 280 zł / pokój dla 2 osób, łóżko dostawne 80 zł

 

 

Podoba Ci się oferta?

Zapytaj o termin